چند نکته مهم برای خرید لباس نوزاد

 

با تغییر فصل و شروع گرمای تابستان باید به فکر لباس های خنک تر و سبک تر باشیم. به خصوص برای بچه های کوچک که با کمترین هوای گرمی ممکن است دچار گرمازدگی و حتی تب شوند. از طرف دیگر با شروع زمستان و فصل سرد باز هم باید به نوع پوشش بچه ها دقت بیشتری کرد. برخی از پزشکان معتقدند زیاد لباس پوشاندن به بچه در هوای سرد هم می تواند به بروز بیماری و حتی تب و لرز منجر شود. البته بد نیست بدانید نوع لباس پوشیدن بچه ها در کشور های مختلف هم متفاوت است.
برای مثال در کشور های اروپایی که زمستان های سردتری دارند بچه ها برخلاف ایران کمتر لباس می پوشند. آن ها با این روش بچه ها را از کودکی آموزش می دهند که در هوای سرد بدنشان عادت کند و نیاز به پوشیدن چند دست لباس گرم نداشته باشند.
برای عادت دادن بچه ها به سبک لباس پوشیدن مناسب، باید از نوزادی آن ها را درست عادت داد. خیلی از ما عادت داریم اگر بچه ای در زمستان متولد شود هم اتاق خوابش را بیش از حد گرم نگه می داریم و هم چند دست لباس روی هم تن او می کنیم از ترس اینکه مبادا سرما بخورد. ولی اینکار بیشتر از اینکه بگذارد دمای بدن بچه با محیط اخت شود، به او آسیب می رساند.
مادران به دلیل نگرانی زیاد از مریض شدن لباس های گرم تن آن ها می کنند برعکس بچه هایی که در تابستان هم متولد می شوند مادران به دلیل نگرانی زیاد از مریض شدن آبچه ها لباس های گرم تن آن ها
می کنند و حتی اجازه نمی دهند دستگ اهای خنک کننده در اتاق بچه روشن بماند. این کار می تواند به سلامت بچه در روز های اول تولد کمک کند، اما در دراز مدت باعث می شود بچه به اصطلاح سرمایی بار بیاید و همیشه در برخورد با کمترین هوای سردی سرما بخورد.
در بدو تولد بچه ها بدن آسیب پذیر تری دارند و ممکن است خیلی زود سرما بخورند. اگر بچه ای در راه دارید که قرار است زمستان به دنیا بیاید برای نوزادتان لباس های مناسب فصل پیشنهاد داریم که هم در زمان خرید دچار سرگیجه نشوید و هم بتوانید چیز هایی بخرید که قابل استفاده باشد.
سرهمی کشباف، زیر پوش، ژاکت، چند جفت جوراب، چکمه پارچه ای، دستکش بی انگشت، کلاه آفتابی یا کلاه پشمی، لباس رو. این ها از مهم ترین اقلام برای نوزادان زمستانی هستند.در خرید لباس نوزاد به این نکات دقت کنید. از لباس هایی با درصد بالای نخ طبیعی استفاده کنید. لباس هایی که از الیاف طبیعی باشند، باعث می شوند که تنظیم دمای بدن کودک به راحتی صورت گیرد.
عمده ترین پوشاک در شش ماه نخست زندگی کودک بلوز و شلوار یا سرهمی است.
در زمان خرید لباسهای سرهمی به این نکات دقت کنید:
سر آستین ساده و کشباف دار بهتر از آستین دستکش دار است. نوعی انتخاب کنید که در قسمت جلو و پایین و دور گردن دکمه فشاری داشته باشد، چون پوشاندن آن آسان تر خواهد بود. لباس کشباف اگر خیلی تنگ باشد، ممکن است موجب تغییر شکل استخوان های نرم کودک شود. بنابریان همیشه لباسی به کودک بپوشانید که همه جای آن گشاد باشد.
بهترین لباس برای بچه ها کدام است؟
باید گردن لباس راحت باز شود معمولا مادران به دلیل ذوق زدگی در زمان خرید انواع کفش های نوزادی و پاپوش می خرند، اما بعد از چند ماه اصلا هیچ کدام را استفاده نمی کنند. اگر می خواهید و دوست دارید نوزاد شما همیشه شیک باشد و بدون کفش در مهمانی ها حاضر نشود، برایش پاپوش های مناسب فصل بخرید. دقت کنید کفش برای پای نوزاد مناسب نیست. در انتخاب پاپوش دقت کنید، جنس آن باید نرم و
منعطف باشد و هیچ فشاری به پای نوزاد وارد نکند. در هنگام خرید جوراب را فراموش نکنید. در هر فصلی نوزاد باید تا مدت ها جوراب به پا داشته باشد.
برای خرید زیرپوش سعی کنید از مدل های رکابی استفاده کنید که به راحتی زیر هر لباسی قابل پوشاندن باشد. این زیرپوش می تواند معمولی یا زیردکمه دار باشد، اما زیردکمه دار برای بچه بهتر است، چون با هر بار تعویض لباس رویی بالا پایین نمی شود. یادتان باشد روی معده بچه حساس است و ممکن است کمترین بادی به شکمش بخورد و دچار دل درد و سرمازدگی معده شود. اما هر چه هست باید گردن لباس راحت باز شود. نوع یقه گشاد یا پاکتی یا دکمه دار باشد که راحت از سر کودک رد شود. آستین های گشادی داشته باشد و از جنس نخی یا پشمی باشد.
برایش پاپوش های مناسب فصل بخرید کودک در هر فصلی که متولد شد به دلیل آسیب پذریر بودن باید سر او را با کلاه بپوشانید. اگر کودکتان در ایام سرد سال به دنیا می آید، به کلاهی پشمی نیاز دارد که زیر چانه اش بسته شود.اما در فصل گرم یک کلا نخی ساده کفایت می کند. حتماً دستکش بدون انگشت برای زمستان داشته باشید تا هم پوشاندنش راحت باشد و هم حرارت بدنش را از دست ندهد. برای روز های گرم سال هم کلاه آفتابی تهیه کنید.
در زمستان اگر می خواهید با بچه از خانه خارج شوید حتما یک لایه لباس اضافی به کودک بپوشانید، زیرا کودک خیلی زود گرمای بدنش را از دست می دهد. لباس رویی بهتر است آستر دار باشد تا مانع نفوذ باد شود و یک لایه هوای گرم را در خود نگهدارد.
بعضی مادران دوست دارند نوزاد از همان ابتدا با لباس های مجلسی به مهمانی برود. در زمان خرید این گونه لباس ها دقت کنید، چون برای نوزاد زیر سه ماه واقعا خیلی کاربردی نیست. یک یا دو دست کفایت می کند.
برای پسر های زیر سه ماه شلوار جین اصلا راحت نیست. برای دختر ها هم پیراهن های چین چینی اصلا خوشایند نیست. وقتی هم چهار دست و پا برود، این پیراهن اذیتش می کند. واقعیت این است که کودک نمی تواند ساعات زیادی این لباس ها را تحمل کند.
شستن لباس نوزاد

این روز ها اکثر لباس های نوزادان با ماشین های لباسشویی شسته می شود. پیش از آنکه آن را در ماشین بیاندازید به نکات نوشته شده روی لباس ها دقت کنید. شاید نیاز باشد حتما با دست شسته شوند. نکته دیگر اینکه برای سلامت نوزاد بهتر است لباس ها او را جدا از سایر البسه اهل خانه بشورید وموقع شستشو از پودر های آنزیم دار یا نرم کننده لباس استفاده نکنید، زیرا ممکن است پوست او را تحریک کند.
در حالت کلی و معمول، شستن لباس نوزاد با آب گرم مناسبتر است، زیرا نتیجه کار بسیار بهتر میشود. البته، از جمله معایب شست وشوی لباس با آب گرم، چروک شدن بیشتر لباس ها در پایان کار شست وشو و قاعدتا اتو کردن زود به زود لباس های کودک پس از هر بار شستن است؛ بنابراین بهتر است لبا سهای لطیف و نازک کودکانتان را تنها با آب سرد شست وشو دهید.
آویزان کردن لباس نوزاد در هوای آزاد به مراتب بهتر از دستگاههای خشک کن امروزی در صورتیکه ترجیح میدهید گاه لباس نوزادتان را با دست بشویید برای دستیابی به نتیجه مطلو بتر حتما در ابتدا آن را در محلول
صابون بخیسانید و بعد بشورید. البته دقت کنید پس از شستن لباس در محلول آب و صابون، لباس را به دفعات آبکشی کنید تا هیچ صابونی در لباس نماند و موجب ایجاد هر نوع حساسیت پوستی برای نوزاد شود.همیشه به خاطر داشته باشید آویزان کردن لباس نوزاد در هوای آزاد به مراتب بهتر از دستگاه های خشک کن امروزی است.
رنگ مناسب لباس نوزاد
در مورد رنگ کمی مسئله سلیقه ای است. برخی معتقدند برای پسر ها حتما باید رنگ لباس ها آبی، سبز، سرمه ای، طوسی و مشابه این ها باشد؛ و برای دختران قرمز، صورتی، بنفش و زرد را مناسب می دانند. اما این ترکیب بندی رنگی تنها یک نگاه جنسیتی به رنگ است. در حالیکه پسران هم می توانند رنگ بنفش، قرمز یا زرد بپوشند و همین طور دختران هم در صورت پوشیدن رنگ آبی مشکلی برایشان ایجاد نمی شود.
به عقیده یک مجله پزشکی لباس های روشن می توانند آلودگی را به سرعت نشان دهند. یکی از مهم ترین مسایلی که همیشه به والدین در مورد لباس بچه های مهدکودکی شان توصیه می شود این است که حتما لباس هایی با رنگ روشن برای آن ها انتخاب کنند. لباس های روشن می توانند آلودگی را به سرعت نشان دهند.
لباس های روشن می توانند آلودگی را به سرعت نشان دهند سپیده خلیلی، روانشناس و نویسنده حوزه کودک در این باره گفته بود: "والدین باید بیش از هر چیزی روی مساله پاکیزگی و جنس لباس کودک خود دقت نظر داشته باشند به همین دلیل استفاده از الیاف مصنوعی برای نوزادان و کودکان کاملا ممنوع است. رنگ لباس نوزاد تا یک سالگی باید روشن و شاد باشد تا علاوه بر نشان دادن کثیفی، روحیه کودک را برای فعالیت ترغیب کند یعنی اگر صورتی انتخاب می شود باید صورتی روشن باشد. رنگ های آبی روشن، سفید و ... برای نوزادان بسیار مناسب است، اما به مرور و تا دوسالگی می توان تنالیته رنگ ها را کمی افزایش داد و از روشنایی آن کاست. " علاوه بر اینکه لباس نوزاد باید رنگ شاد داشته باشد رنگ های تند نوزاد را کلافه خواهد کرد. رنگ هایی مثل سبزروشن، لیمویی، صورتی، آبی و سفید رنگ های مناسب برای لباس نوزاد هستند.
لباس های تابستانی نوزاد
نوزاد در مقابل گرما و سرما توان مقاومت ندارد. درجه حرارت بدن بزرگسالان همیشه در ٣٧ درجه سانتی گراد ثابت می ماند، زیرا در بدن سیستم تنظیم کننده بسیار دقیقی وجود دارد که اگر مثلا از یک اتاق خیلی گرم به محیطی که حرارت آن فقط ١٠ درجه است برویم، در دمای داخلی بدن ما تغییری حاصل نخواهد شد. اما این سیستم در بدن نوزاد هنوز شکل نگرفته است، در نتیجه حرارت بدن او تابع تغییر حرارت خارجی محیط است و تقریبا هیچگونه عکس العملی در مقابل گرما و سرمای محیط از خود بروز نمی دهد. چربی بدن کودک کمتر از ما است و کمتر از ما فعالیت و جنب و جوش می کند، بنابراین بیشتر از بزرگسالان در معرض خطر سرما قرار دارد.
گرما یک خطر جدی برای کودک به حساب می آید. عرق کردن نوزاد در اثر گرما، موجب می شود که دچار کم آبی بدن شود. کم آبی در نوزادان خیلی بیشتر از بزرگسالان اهمیت دارد، زیرا هر نوزاد به میزان ١٠ تا ١۵ درصد وزن بدنش نیاز به آب دارد،
در صورتی که این میزان در بدن یک فرد بالغ فقط ٢ تا ۴ درصد است. به همین دلیل غذای کودک را معمولا به صورت مایع تهیه می شود.
زمانی که هوا خیلی گرم است، پوشاندن یک پیراهن نخی نازک و شلوارک یا شورت نخی به نوزاد کافی است و باید یک شیشه آب خنک دم دست گذاشت و مرتب به او آب داد. اگر چنان چه هوا بیش از حد معمول گرم باشد، می توان سر کودک را با آب ولرم کمپرس کرد. وقتی کمی بزرگتر شد از پوشاندن لباس زیاد به او خودداری کنید، زیرا اگر در خارج خانه خیلی لباس پوشیده باشد، با توجه به فعالیت مداومی که می کند، بدنش گرم می شود و لباس اضافی خود را در می آورد و در اثر عرق کردن و برخورد باد به بدنش، سرما می خورد. در منزل هم اگر لباس زیاد پوشیده باشد و آپارتمان گرم باشد، احساس خستگی می کند.
جنس لباس ها حتما الیاف نخ و پنبه باشد تی شرت و شلوارک برای بیرون بردن نوزادان در هوای گرم مناسب است. یا یک سرهمی برای هوای خیلی گرم انتخاب خوبی است، قابلیت تنفس را به آن ها می دهد. سرهمی به شما کمک می کند که اگر هوا کمی خنک شد، لباس های بیشتری را به نوزاد بپوشانید. حتی یک تاپ می تواند برای روز های گرم انتخاب مناسبی باشد. برای نوزادان دختر، پیراهن را در فصل تابستان انتخاب کنید. جنس لباس ها حتما الیاف نخ و پنبه باشد که قابلیت تنفس و لطافت بالاتری دارند. الیاف مصنوعی، نایلون و پلی
استر برای لباس های بچگانه به ویژه در فصل تابستان و در هوای گرم به هیچ عنوان مناسب نیستند.
لباس های زمستانی نوزاد
ما در زمستان برای محافظت از سرما، لباس های بیشتری به تن خود و بچه ها می کنیم. چون نمی خواهیم در طول شب، سردشان شود. اما باید بدانید که گرمای زیاد در طول شب موجب بدخوابی کودک می شود. حتما برای شما هم پیش آمده که شب ها به دلیل گرمای زیاد، در حالی حه عرق کرده اید، از خواب بیدار می شوید یا زمانی که اتاق سرد است، لباس زیادی به تن می کنید و به زیر پتو می روید. درست است که در آن زمان اتاق سرد است، اما هنگامی که با لباس زیاد به زیر پتو می روید، نیمه های شب گرمتان می شود. این مورد برای کودکتان هم صدق می کند؛ بنابراین بهتر است همیشه قبل از خواب مقداری درجه شوفاژ یا بخاری خود را کاهش دهید.
در کشور های اروپایی که زمستان های سردتری دارند بچه ها برخلاف ایران کمتر لباس می پوشند دمای ایده آل برای اتاق خواب کودک، ٢٠ درجه سانتی گراد است. قبل از خواب کودک دمای بدن او را چک کنید. دستتان را بر پشت یا پشت گردن کودک قرار دهید، اگر دیدید که عرق کرد، زمان آن است که یک لایه از لباس های او را کم کنید تا در طول شب، گرمش نشود. اما اگر دمای بدن او پایین و پوستش سرد است، یک لباس سبک دیگر به تنش کنید.
سایزبندی لباس نوزاد
زمانی که میخواهید برای نوزاد قبل و بعد از تولدش لباس بخرید حتما باید به سایز لباس دقت کنید. درست است که همه لباس ها طبقه بندی سنی برای نوزاد تا بزرگسال دارند، ولی به دلیل کشور های تولید کننده و متفاوت بودن جثه بچه ها در کشور های مختلف گاهی پیش می آید سایزی که روی لباس نوشته شده هیچ ربطی به سن نوزاد شما ندارد. معمولا روی لباس ها سایز به صورت سن زده می شود مثلا ٠ تا ٣ ماه، ٣ تا ۶ ماه و هیمن طور تا یک سالگی و دو سالگی ادامه دارد.
اما این سایز بندی ها ملاک اینکه حتما لباس در این سه ماه به فرزند شما بخورد نیست. گاهی لباس سایز ٠ برای نوزاد تازه متولد شده آنقدر بزرگ است که باید تا سه ماهگی صبر کنید تا تنش برود؛ و یا یک زمان لباس ۶ ماهگی در سه ماهگی اندازه بچه می شود. به همین دلیل بهتر است خیلی جلو تر برای خرید لباس اقدام نکنید. اجازه دهید در هر سنی با ت. جه به قد و وزن بچه در آن سن لباس مناسب برایش تهیه کنید.
انتخاب مدل های لباس نوزاد
راه خوبی که شما برای تهیه لباس های شیک و مجلسی برای فرزندتان می توانید پیدا کنید گشت زدن در مجله ها یا سایت های ژورنال و مدلینگ برای بچه است. در سال های اخیر این نوع از فعالیت در بین برند ها خیلی معروف شده و در انواع اقسام روش های تبلیغاتی لباس های مناسب هر سن را برای بچه ها نمایش می دهند. امروزه حتی اپلیکیشن های خاص لباس نوزاد نیز طراحی شده شما با گذری به این شبکه ها و سایت ها و احتمالا مجلات در این حوزه می توانید زیباترین طرح و رنگ ها را مناسب با سن و سایز فرزدتان انتخاب کنید.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید